1

Een korte inleiding op de Selefie Da`wah

In de naam van Allaah, de Barmhartigste, de Genadevolste

1- Terugkeren naar (de leringen van) de heilige Qor`aan en de authentieke profetische Soennah door deze te begrijpen op de manier waarop de Selefoes-Saalih (moge Allaahs Welbehagen met hen zijn) dat hebben gedaan. Door o.a. de hiervolgende uitspraken van Allaah Ta¡¦ala in de praktijk te brengen: En wie de Boodschapper tegenwerkt nadat de Leiding hem duidelijk is geworden en een andere weg volgt dan die van de gelovigen, Wij laten hem (gaan naar) waarheen hij zich afgekeerd had en Wij zullen hem de Hel binnenleiden en dat is de slechtste bestemming. (Soerah An-Nisaa¡ Vers:115) en Als zij dan geloven in het gelijke van waarin jullie (de metgezellen van de profeet, de Selefoes-Saalih) geloven, zullen zij werkelijk geleid zijn. (Soerah Al-Baqarah Vers: 137)

2 - Het zuiveren van elke vorm van Shirk (afgoderij) die in het dagelijkse leven van veel moslims is ingeslopen. En hen te waarschuwen voor de valse bid'ahs en geinnoveerde overtuigingen. Het zuiveren van de Soennah door deze te reinigen van alle zwakke en gelogen overleveringen die de zuiverheid van de Islaam aangetast hebben waardoor de moslims aan achterstand leiden! Dit (doen wij) in opdracht van de profeet om het geloof vertrouwelijk te overleveren. Hij zegt: (( Deze kennis (Islaamitische theologie) wordt van generatie op generatie overgedragen door de betrouwbaren! Zij zuiveren het van verdraaiingen van de overdrijvers, veranderingen van vervalsers en interpretaties van onwetenden...)) En door de hiervolgende opdracht van Allaah na te leven:
En help elkander in el-Birr en et-Taqwa (deugdzaamheid, rechtgeschapenheid, vroomheid) en helpt elkander niet in zonde en overtreding.. (Soerah el-Maaidah Vers:2)

3 - De moslims cultiveren op hun ware geloof door hen uit te nodigen naar het in de praktijk brengen van de Islaam door te handelen naar zijn normen en waarden en door de Islaamitische gedragingen toe te passen. Om hiermee eer en succes en het Welbehagen van Allaah te behalen. In overeenstemming met die groep die door de Qor`aan beschreven staan als 'uitgezonderd van de verliezers' omdat zij elkaar aansporen tot de Waarheid en elkaar aansporen tot geduld. (Soerah el-Asr Vers: 3.) En in overeenstemming met de opdracht van Allaah:

Maar wordt (Islaamitische) wetsgeleerden, (wijsheren, onderwijzers en opvoedkundigen van de mensen. Door eerst de kleine zaken in het geloof te onderwijzen en deze zaken in de praktijk toe te passen voordat men de grote zaken behandelt. En) doordat jullie aan anderen kennis (van het Boek van Allaah en de Soennah van de profeet) overbrengen en deze onderwijzen (zal deze kennis standvastig bij jullie blijven en niet verdwijnen en zo zullen jullie wetgeleerden wijsheren, onderwijzers en opvoedkundigen van de mensen zijn.) (Vers 79 Soerah Ali-Imraan met Tafsier es-Sa¡die).

4 - Het laten opleven van de authentieke Islaamitische wetenschappelijke methodiek in het licht van het Boek en de Soennah volgens het begrip van de Selef van deze natie. En het verwijderen van het vastroesten in een bepaalde madhhab of overdrijving in partijgeest (hizbiejah) die de gedachtenvorming van vele moslims vandaag de dag heeft overrompeld en heeft verwijderd van de zuivere Islaamitische broederschap die ons is opgedragen door Allaah: En houdt jullie gezamenlijk vast aan het touw van Allaah (i.e. de Qor`aan en de Soennah) en weest niet verdeeld onder elkaar... (Soerah Ali Imraan Vers: 103) en ons is opgedragen door Zijn profeet: (( en wees dienaren van Allaah als broeders )).

5 - Het vermijden van elke opruiing van de mensen tegen hun regeringsleiders vanaf de preekstoelen en dergelijke, zelfs wanneer zij onrechtvaardig zijn, want dit is tegenstrijdig aan de Leiding van de Selefoes-Saalih. Dit is tevens de uitvoering van de hiervolgende uitspraak van de profeet waarin hij zegt: ((Wie een gezagshebber wil adviseren moet hem apart nemen en dat niet in het openbaar doen. Als hij (de gezagshebber) zijn advies accepteert dan zij dat zo. Wanneer hij het echter niet accepteert dan heeft de adviseur zijn plicht gedaan.)) Authentieke Hadieth.

6 - Streven naar hervatting van een succesvol Islaamitisch leven naar voorbeeld van de profetische methodiek zodat er een goed opgevoede gemeenschap gevormd zal worden die de Wetten van Allaah op aarde zullen toepassen. Uitgaande van de methodiek van zuivering en cultivering die gebaseerd is op (deze) uitspraak van Allaah: Degene Die hun het Boek en de Wijsheid (Soennah) onderwees en hen zuiverde ( door hen te motiveren om edele manieren aan te leren en deze manieren aan hen uit te leggen en hen te waarschuwen voor ongemanierdheid) (Soerah el-Baqarah Vers: 129 met commentaar van Iemaam es-Sadie)

Hierbij houden wij de hier volgende uitspraak van onze Heer tegen Zijn profeet voor ogen: Wees daarom geduldig (O Mohammed, in het uitnodigen van jouw volk en met de problemen die dit met zich meebrengt Tafsier es-Sadie) Voorwaar de Belofte van Allaah is waar! En of Wij jou nu (in deze wereld) een gedeelte van wat Wij hen hebben toegezegd laten zien. Of dat Wij jou doen sterven toch zullen zij allen tot Ons teruggekeerd worden. (Soerah el-Raafir Vers: 77). En in verwezenlijking van de Islaamitisch wettelijke stelregel: Wie iets wil bereiken voordat de tijd daar rijp voor is zal het niet bereiken¡¨.

Dit is onze uitnodiging! Wij nodigen alle moslims uit om ons bij te staan met het dragen van deze in vertrouwenstelling (el-amaanah) wat ons zal doen herrijzen en het vaandel van eeuwigheid van de Islaam in alle windstreken zal verspreiden door middel van oprechte broederschap en zuivere verbondenheid. In overtuiging van het feit dat Allaah ons zal bijstaan en Zijn oprechte dienaren in staat van overwinning zal stellen.

En alle Izah (glorie, lof, eer, grote faam, roem, vermaardheid, achting, waardering, respect, hoogachten, hogere- stand/klasse/positie/graad, macht, kracht, sterkte) behoort aan Allaah en aan Zijn Boodschapper en aan de gelovigen. (Soerah al-Moenafiqoen Vers: 8)

Hij is Degene Die Zijn Boodschapper heeft gezonden met de Leiding (i.e. profijtvolle kennis en vruchtvolle daden) en de ware godsdienst om deze te laten zegevieren over alle andere godsdiensten ookal haten de Moeshrikien (afgodenaanbidders, polytheisten, ongelovigen) het. (Soerah es-Saff Vers: 9)


bron: www.selefiepublikaties.nl

Live duroos