1

Betekenis van het woord salafiyyah


Selefie is een volgeling van de vrome voorgangers. De Selef-ie De laatste ie noemen ze in het arabisch al yaa nisbaa. De ie van toeschrijving. Netzoals iemand uit marokko een maghreb-ie is of een iemand uit Nederland een Holland-ie. De Ie is dus een toeschrijving.

En Shaych Albaanie rahiemehoellaah heeft gezegd: Er is dus geen twijfel dat de heldere, duidelijke, onderscheidende en beslissende classificatie is, om te zeggen; Ik ben een Moslim die zich vasthoudt aan de Qor’aan en de Soennah en dit volgens de methodologie van de Selefoes-Saalih. En dat kan in het kort gezegd worden als: Ik ben een Selefie.

Shaych Saalih Aal ash-Shaych (Minister van Islaamitische Zaken van Saoedi-Arabië) verklaarde:

“Selefiyyah is een toeschrijving aan de Selef, en de Selef zijn de metgezellen van Allaah`s Boodschapper (sallalahu alehie wa sallem) en de Iemaams van de leiding van de eerste drie generaties (moge Allaah tevreden met hen zijn), diegene wiens goedheid voor wordt getuigd door Allaah`s Boodschapper (sallalahoe alehie wa sallem):

“De beste mensen zijn van mijn generatie, dan diegenen die hen volgen, en dan diegene die hen volgen, dan zullen er mensen komen wiens getuigenis voorrang zal geven aan hun eed en hun eed voorrang zal geven aan hun getuigenis.” Overgeleverd door Imaam Ahmed in zijn Moesnad en ook door al-Boechaarie en Moslim.

En ‘de Selefies’ (selefiyoen) is het meervoud van ‘Selefie’, wat een toeschrijving is aan de Selef, waarvan de betekenis al is voorafgegaan. En zij zijn diegenen die de minhaadj van de Selef bewandelen, de volgers van het Boek en de Soennah, diegenen die naar hen beide uitnodigen, en er naar handelen, met als gevolg dat zij van Ahloes-Soennah wal-Djamaa`ah zijn.”

Shaych Saalih al-Fawzaan zei: "As-Salafiyyah (de Selefies) is de Geredde Groep, en zij zijn Ahloes-Soennah wal-Djamaa`ah. Het is geen groepering van de verscheidene groeperingen, degenen die vandaag de dag, partijen (of groeperingen) worden genoemd. Beter gezegd, zijn zij de Djamaa`ah, de Djamaa`ah op de Soennah en op de Dien (religie). Zij zijn Ahloes-Soennah wal-Djamaa`ah.

De Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam heeft gezegd:

Ik heb voor jullie twee dingen (achter) gelaten, als jullie je daar aan vast houden, kunnen jullie na mij (nooit af) dwalen; Allaahs Boek en mijn Soennah.

De Koran en de soennah volgen is duidelijk maar volgens welke begrip? volgens de methodologie van de Selefoes-Saalih of een andere?

Dus wie beweert dat hij de Qor’aan en de Soennah volgt en hij volgt niet de Salaf as-Saalih, en hij drukt zowel in woorden als daden uit: 'Zij (de Metgezellen) zijn mannen en wij zijn ook mannen (in de zin van gelijk aan elkaar zijn), dan is deze persoon misleid en in dwaling. Waarom? Omdat hij niet de tekst(en) heeft geaccepteerd die we jou zojuist verhaalt hebben. Volgde hij de Weg van de gelovigen? Nee. Volgde hij de Metgezellen van de profeet vrede en zegeningen zij met hem? Nee. Wat volgde hij wel? Hij volgde zijn begeerten en hij volgde zijn intellect. Is iemands intellect onfeilbaar en vrij van fouten? Het antwoord is nee. Dus hij verkeert dan in duidelijke dwaling. Ik geloof dat de reden voor de vele geërfde verschillen, gevonden in de welbekende sekten van het verleden, en de verschillen die vandaag de dag naar voren zijn gekomen, te wijten zijn aan het gebrek aan het terugkeren naar de derde bron, welke de Salaf as-Saalih is.

Dus iedereen beweert de Qor’aan en de Soennah te volgen, en hoe vaak hebben we dit soort dingen wel niet gehoord van de jeugd die in een verwarde staat verkeren als zij zeggen:

"Ya akhee, deze mensen beweren de Qor’aan en de Soennah te volgen en deze mensen beweren de Qor’aan en de Soennah te volgen". Dus wat is het duidelijke en beslissende onderscheid? Het is de Qor’aan en de Soennah en de methodologie van de Salaf as-Saalih. Dus wie de Qor’aan en de Soennah volgt zonder de Salaf as-Saalih te volgen,
heeft in feite niet de Qor’aan en de Soennah gevolgd, eerder heeft hij alleen zijn intellect gevolgd al dan niet zijn begeerte.

Lees ook: Waarom Selefie?

bron: samengesteld door broeder abu_abdulwahhab

0 reacties:

Een reactie posten

Live duroos