1

Het verschil tussen al-Hadadiejah en as-Selefiejah!

In de Naam van Allaah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle

Zie artikel
Al-Haddaadiyah van Shaych Rabee' om het werkelijke verschil te zien tussen al-Hadadiejah en as-Selefiejah!

Een Nasiehah aan de Jeugd en de Dragers van Da`watoes-Selefieyah. Geschreven door Shaych Rabie’ bin Haadie al-Madchalie.

Shaykh Rabee' ibn Haadee al Madkhalee heeft gezegd:

Ahlul Bid'ah beschrijven Ahlus Sunnah met (de eigenschap van) Shiddah, om de mensen bang te maken en hen bij de waarheid vandaan te jagen. Desondanks, zelfs met dit, zijn er degenen van onder de 'Ulemaa geweest, die zijn beschreven met (de eigenschap van) Shiddah, en degenen die hen als zodanig beschreven, waren van Ahlus Sunnah en niet van Ahlul Bid'ah.

"...Voorwaar, de Shiddah die in deze tijd is ontstaan, is helemaal niet van As-Salafiyyah, in welke vorm of opzicht dan ook! En het bewijs hiervoor is, dat het nu een pijl is geworden, wat gericht is naar de kelen van degenen die in waarheid oproepen tot de Sunnah. En degenen die deze Shiddah hebben, doen hun best om deze oproepers (naar de Sunnah) 'naar beneden te halen' (i.e. ten onder te doen gaan) en door hen te verhinderen van het 'Da'wah Veld', door te beweren dat zij 'Mumayyi'oon' zijn (degenen die een milde standpund innemen bij het implementeren van sommige van de fundumentele Usool van de Salaf), en het is een 'Onjuiste, Onrechtvaardige en Duivelse bewijs!' Waarmee zij de grootste helpers en ondersteuners zijn geworden van de Vijanden van de Sunnah en zijn mensen (en dus ook van As-Salafiyyah en zijn mensen)! Wees dus voorzichtig en pas op voor de 'listen en plannen', die de 'Vijanden van de Sunnah' gebruiken, vooral in deze tijden!"

bron:
http://www.rabee.net/

De vijanden van salafiyah willen op een oneerlijke manier andere wijs maken dat wij de hadaadies zijn en ze verglijken vandaag de dag de selefies met verschillende sektes zoals zij de selefies vergelijken met hadaadies waarvan het bekend is dat de hadaadies te snel weerleggen en bepaalde stelregels bezitten die niet van de manhadj ahloel soennah is zoals: ‘wie een moebtadie3 niet weerlegt is zelf een moebtyadie3’ zoals je kunt zien zijn de selefiegeleerden hier tegen waaronder schaych rabee.

De geleerden hanteren niet deze valse stelregels ze zijn ook tegen vele andere dwalende stelregels van ahloel bidah.

Alleen de vijanden van ahloel soennah proberen elke dag salafiyah zwart te maken en twijfels te zaaien onder de jongeren zodat ze de bekende selefie geleerden verlaten of nog erger, niets te maken willen hebben met de madhab van de Salaf.

Zie ook deze stuk waar Shaych al-Albaanie discussieert met een individu over de foute beschuldiging en het verspreiden van deze generalisatie; ‘’Selefies zijn hardvochtig.’’

Discussie over hardvochtigheid onder de Selefies.

En Allaah Weet beter!

0 reacties:

Een reactie posten

Live duroos