1

De Gematigdheid van de Islaam.

Alle Lof is aan Allaah. Zegeningen en Vrede met de Boodschapper van Allaah, zijn Familie, zijn Metgezellen en eenieder die zijn Leiding volgt.

Wat betreft wat volgt:

Wij Selefies belijden de Religie van Allaah met middelmatigheid en gematigdheid in alle zaken. In de geloofsovertuigingen, de aanbiddingen, de manieren, de methodieken. Wij hebben reeds overdrijving bestreden, en wij bestrijden het nog steeds, met al zijn vormen, in de geloofsovertuigingen, de aanbiddingen en de personen. Het behoort dus tot onrecht en leugen dat wij er van worden beschuldigt door mensen die helemaal niets gedaan hebben om het te bestrijden.

Eveneens bestrijden wij afwending en versmelting, met al zijn vormen, in de geloofsovertuigingen, de aanbiddingen, de manieren, de personen en groeperingen en wij bestrijden het nog steeds.

Het behoort dus ook tot onrecht dat wij er van beschuldigt worden.

Wij doen dit alles – middelmatigheid en gematigdheid en het bestrijden van datgene wat het tegengaat – beginnend vanuit het boek van Allaah تعالى , de Soennah van de Boodschapper van Allaah صلى الله عليه وسلم en de methodiek van de Vrome Voorgangers. Daar nodigen wij altijd naar uit en daarmee voeden wij (de mensen) op.

Wie een andere Methodiek dan deze aan ons toeschrijft heeft geweldig over ons gelogen en gelasterd.

De weegschaal voor middelmatigheid of overdrijving, afwending en versmelting is: Het Boek van Allaah تعالى en de Soennah van Zijn Boodschapper صلى الله عليه وسلم en de Methodiek van de Vrome Voorgangers.

NIET de Mensen van Begeerten, noch hun bedorven methodieken die gebonden zijn met wereldlijke profijten.

Deze dagen worden wij beproefd door degenen die de oprechte Selefies beschuldigen van overdrijving en strengheid in al-Jarh wat-Ta`diel (het misprijzen en prijzen) en andere zaken, en zij bestrijden hen met de ergste vorm van bestrijding, terwijl zij vrede hebben met de Mensen van Innovaties en Begeerten, en hen lof en prijzing geven. Zij combineren tussen versmelting ten opzichte van de Mensen van Innovaties en een vernietigende overdrijving in het bestrijden van Ahl as-Soennah en de Waarheid.

Wij zeggen tegen hen: "Wees mild!" Want jullie behoren tot degenen die de Methodiek van de Selef niet kennen, er niet tevreden mee zijn, en streven naar de aardse goederen en (streven naar) het tevreden stellen van haar mensen, terwijl zij zich niet bekommeren om de Tevredenheid van Allaah en Zijn Boosheid (!) noch bekommeren zij zich om het tegengaan van de Selef en hun begrip. (!)

Hun tevredenheid en boosheid is slechts omwille van wat zij begeren en voor wie zij iets begeren van de mensen van geld en wereldse zaken (!)

Dit is iets bekends en concreets (merkbaar), hoe veel zij ook verstoppen en hoeveel zij ook bedotten en zichzelf oppoetsen met bombastische vleugelgevende uitdrukkingen.
Dit (is wat ik wilde zeggen) en ik adviseer de oprechte Selefies om standvastig te blijven op de Waarheid en geduldig te zijn met de kwelling van de Mensen van Begeerten. Ook adviseer ik hen om uit te nodigen naar Allaah تعالى met wijsheid en goed onderricht. De gedetailleerde uitleg van de plaatsen van overdrijving en middelmatigheid staat in dit boekje, die ik ingeleid heb met deze korte/samenvattende inleiding.


Ik vraag Allaah dat hij ermee de Islaam en de moslims van profijt voorziet.

Moge Allaah Zegeningen en Vrede schenken aan onze Profeet Mohammed, zijn Familie en zijn Metgezellen.

Ik (Shaych Rabie`) heb deze inleiding geschreven in Mekkah al-Moekarramah op de 23ste van Moeharram van het jaar 1430 van de Emigratie van de Uitverkorene صلى الله عليه وسلم .

door Shaych Rabie` bin Haadie al-Madchalie
Bron: Inleiding op het boekje "De Gematigdheid van de Islaam" -www.selefiedawah.nl-

Live duroos